Te weinig geld voor de sportclub? Of ken je iemand die financieel krap zit? Wil je kind (of het kind van een kennis) graag op tennis, voetbal , muziekles , dansles , kickboksen , turnen  of judo, maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Zij betalen voor kinderen en jongeren de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals schoenen of kleding.

Het Jeugdfonds is bedoeld voor alle kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar waarvan de ouders een laag inkomen hebben. 

Geef het dus vooral door aan vrienden, familie of kennissen dat TC De Nieuwe Brug sinds kort samenwerkt met Jeugdfonds Sport &  Cultuur om kinderen meer in beweging te krijgen en de kans te bieden om kennis te maken met tennis of om de sport weer op te kunnen pakken, ook al is er vanuit huis geen geld voor. 

Om hiervoor in aanmerking te komen dien je de volgende stappen te doorlopen:

  1. Vraag aan de juf, meester, buurtsporttcoach, schuldhulpverlener, medewerker sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag  voor je kan doen. Degene die de aanvraag doet noemen we ‘de intermediair’.
  2. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;
  3. Je hoort binnen 3 weken of de aanvraag goedgekeurd is;
  4. Na goedkeuring kun je je kind aanmelden bij de sportclub waar je kind op les wil;
  5. Het Jeugdfonds betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Let op: Er moet ieder jaar een nieuwe aanvraag gedaan worden.

Zo vind je jouw intermediair

Een intermediair is bijvoorbeeld de juf, meester, buurtsportcoach, vrijwilliger Leergeld, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam. Kun je geen intermediair vinden? Neem dan contact op met het Jeugdfonds bij jou in de buurt. Zij kunnen je verder helpen:
 >> Zoek een fonds bij jou in de buurt

Of kijk voor meer informatie op: https://jeugdfondssportencultuur.nl

Handig!

Neem ingevulde Ouderkaart mee naar de afspraak met de intermediair. Zo kan de aanvraag sneller gedaan worden.
 >> Download de Ouderkaart